Naslovna Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Dobrodošli na NGportal.rs

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge NG portala.

Korišćenjem bilo kog dela NG portala smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da automatski prihvataju sva aktuelna pravila i korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

AUTORSKA PRAVA

Ngportal.rs ima autorska prava na sve sadržaje: tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod…

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja u celosti ili njegovih delova i dalja redistribucija bez dozvole vlasnika autorskih prava.

U slučaju da vam je u bilo koje svrhe potreban sadržaj NG portala  koji je zaštićen autorskim pravima kontaktirajte nas.

Ukoliko smatrate da je NG portal povredio vaša autorska prava kontaktirajte nas! Slučaj će, po hitnom postupku, biti razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah, ukoliko se ustanovi validnost prijave.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Ngportala.rs i podložno je tužbi.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti NG portala da koriste tekstualni materijal i fotografije, ali samo ako poštuju sledeća pravila:

INTERNET SAJTOVI

 • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 600 karaktera iz teksta,
 • kompletan naslov,
 • jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120×120 piksela,
 • obavezno vidljivo navođenje izvora (ngportal.rs) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
 • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži „nofollow“!

TELEVIZIJA/RADIO

 • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja NG portala kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

ŠTAMPANA IZDANJA

 • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje NG portala kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
 • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje NG portala kao izvora.

KOMENTARI

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede biće obrisani.

Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje.

Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne i gramatičke greške, tehničke i druge propuste neće biti objavljeni, kao i komentari koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni novinarima i na tome se zahvaljujemo!

Komentari odražavaju privatne stavove njihovih autora i ne predstavljaju mišljenje uredništva NG portala. Odričemo se svake odgovornosti za napisane komentare od strane posetioca.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

NG portal poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca portala.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara NG portal neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

DRUŠTVENE MREŽE

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembra 2013.) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice NG portala uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja.

Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila [email protected].

OBAVEZE KORISNIKA

Korisnicima NG portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • obavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
 • objavljivanje, slanje i razmenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži viruse ili slične kompjuterske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo NG portala, ne smatraju se delom sajta i NG portal ne snosi odgovornost za njih.

IZMENE USLOVE KORIŠĆENJA

Ngportal.rs pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Važećom verzijom se smatra ona koja se trenutno nalazi na stranicama Ngportala.rs.