Naslovna Ekonomija Uslove za korišćenje Regionalnog brenda istočne Srbije ispunilo 11 firmi

Uslove za korišćenje Regionalnog brenda istočne Srbije ispunilo 11 firmi

248
0

Uslove za korišćenje Regionalnog brenda istočne Srbije ispunilo 11 firmi:  „Balcanica Superior“ predstavljena u Beogradu

Direktor RARIS-a Vladan Jeremić predstavio Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“; Foto: RARIS

Na konferenciji „Povoljno poslovno okruženje na lokalnom nivou“ u Beogradu je predstavljen Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“.

Balcanica Superior je predstavljena kao jedinstveni primer dobre prakse koji povećava vidljivost nekog regiona i pruža podršku njegovom razvoju, a o regionalnom brendu isto;ne Srbije okupljenima je govorio Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Konferencija koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština okupila JE stotinak predstavnika gradova i opština, kao i relevantnih Ministarstava, a kako ističu u RARIS-u, „Balcanica Superior“ je izazvala veliko interesovanje jer “predstavlja prvi ovakav primer brendiranja regiona u Srbiji”.

“Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je registrovan i zaštićen kod Zavoda za intelektualnu svojinu kao žig garancije. „Balcanica Superior“ garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije”, navode u RARIS-u i podsećaju da je konkurs za dodelu Regionalnog brenda u toku i da je do sada već 11 firmi ispunilo uslove za korišćenje Regionalnog brenda “Balcanica Superior”.