Naslovna Društvo Uskršnja radionica i takmičenje dece u farbanju jaja u gradskom parku

Uskršnja radionica i takmičenje dece u farbanju jaja u gradskom parku

605
0

U Negotinu je danas na Veliki četvrtak održano tradicionalno takmičenje u farbanju uskršnjih jaja, koje je organizovao Market „Aleksandrović“.

Foto: Vlastimir Simić

Manifestacija je okupila oko 60 dece, među kojima i mališane iz Predškolske ustanove „Pčelica“, koja su pokazala svoju kreativnost i veštinu u ukrašavanju jaja različitim tehnikama.

Među učesnicima su bili i mališani koji su prvi put učestvovali na takvom takmičenju, a bilo je i onih koji su već stekli iskustvo u ovom poslu. Deca su bila vrlo kreativna, koristili su razne tehnike i boje, a njihova mašta nije imala granica.

Najlepša oslikana jaja dobila su vredne nagrade, a prvo mesto je osvojila Neda Milošević, drugo mesto Lana Trujić, a treće Iskra Ivković. Sve tri devojčice su osim nagrada dobile i aplauze prisutnih.

U domaćem trgovinskom lancu „Aleksandrović Marketi“ ističu da je ovo još jedan način na koji se firma zahvaljuje svojim sugrađanima na dugogodišnjoj saradnji i ukazanom poverenju. Takve manifestacije pomažu u očuvanju tradicije i kulturne baštine, ali i promovišu kreativnost i druženje među decom.

“Kompanija “Aleksandrović Marketi” posluje već 33 godine na području opštine Negotin, a imamo prodavnice u Kladovu, Boru i Zaječaru. Ovakvim i raznim akcijama trudimo se da se odužimo našim najvernijim potrošačima i da im ulepšamo praznike i sve ostale dane u godini i da im se odužimo za poverenje koje nam pružaju. Ovo je bila još jedna uspešna manifestacija u organizaciji „Aleksandrović Marketa“ i sigurno ćemo je ponoviti i sledeće godine, kako bi se očuvala tradicija i podstakla kreativnost kod najmlađih”, kaže Jelena Jeremijić iz “Aleksandrović Marketa”.