Naslovna Društvo Uručene boračke legitimacije negotinskim borcima

Uručene boračke legitimacije negotinskim borcima

659
0

U Negotinu su danas uručene 43 boračke legitimacije borcima sa teritorije opštine Negotin.

Dejan Antić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, uručili su boračke legitimacije borcima i ratnim vojnim invalidima  sa teritorije opštine Negotin.

“Boračke legitimacije su neka vrsta kartica identifikacionih i kartica pogodnosti i one omogućavaju korisnicima određene pogodnosti kod društveno-odgovornih kompanija sa kojima je Ministarstvo zaključilo ugovore”, rekao je Dejan Antić.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakao je da boračke legitimacije predstavljaju samo jedan korak u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života boraca, te da Ministarstvo konstantno radi na kreiranju programa koji su u skladu sa njihovim potrebama.

“Podela boračkih legitimacija je prvi korak u uređenju vašeg statusa, a nakon registracije svih boraca sa teritorije Negotina sledeći korak je nacionalno priznanje, dodela Boračkih spomenica koje dodeljuje ministar Nikola Selaković. One su najviši vid priznanja države Srbije za sve ono što ste činili za otadžbinu”, rekao je Antić.