Naslovna Društvo Urovičani konačno dobili zdravu pijaću vodu

Urovičani konačno dobili zdravu pijaću vodu

251
0

Meštani Urovice će, zahvaljujući novom postrojenju za snabdevanje vodom, konačno rešiti svoj dugogodišnji problem.

Postrojenje za vodosnabdevanje u Urovici, foto: Opština Negotin

Urovičani, koji godinama imaju problema sa vodosnabdevanjem, zahvaljujući investiciji, vrednoj 15 miliona dinara, sada više neće morati da kupuju vodu, niti da se njome snabdevaju sa cisterna.

Posle problema koji su imali, još od 2014. kada su poplava i klizišta ugrozili redovno vodosnabdevanje u selu, sada su dobili novo postrojenje za vodosnabdevanje.

“Ovo je jedna od kapitalnih investicija u našoj opštini, a što se tiče Mesne zajednice Urovica sigurno u poslednjih desetak godina jedna od najvećih, ali i veoma neophodna, s obzirom da je voda za piće primarna stvar”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je sa Merlinom Selenić, zamenicom predsednika obišao nedavno ovo postrojenje.

Rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja u Urovici, foto: Opština Negotin

U Urovici, u kojoj je na seoski vodovod priključeno oko 550 korisnika, podsećaju da su još 2015. uradili projekat za izgradnju ovog postrojenja. Prošle godine su odrađene i nužne izmene tog projekta, a nakon javne nabavke ovo selo dobilo je savremeno postrojenje za vodosnabdevanje.

„Vrednost investicije je 15 miliona dinara i to jeste velika investicija, ali se radi i o velikom selu a ono što je najbitnije je da ljudi imaju ispravnu vodu za piće”, dodao je Vladimir Veličković.

Postrojenje za vodosnabdevanje će, inače, zvanično biti pušteno u rad u petak, 6.juna. Dan kasnije, u ovom selu će biti održani i tradicionalni Dani dijaspore u organizaciji Mesne zajednice i Evropskog udruženja Urovičana.