Naslovna Društvo Uređen prostor za igru dece jaslenog uzrasta u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“

Uređen prostor za igru dece jaslenog uzrasta u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“

677
0

Zahvaljujući donaciji kompanija “Alta boje” i “Alu Idea”, koje su poklonile 32 kvadrata veštačke trave, Predškolska ustanova „Pčelica“ dobila je kvalitetniji spoljašnji prostor za igru dece jaslenog uzrasta.

Jedan od svetlarnika u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” pretvoren je u spoljašnji prostor za igru i učenje najmlađih Negotinaca, dece jaslenog uzrasta, zahvaljujući donaciji negotinskih firmi “Alta boje” i “Alu Idea”, koje su donirale veštačku travu.

“Ovaj prostor za igru i učenje sada je mesto gde deca mogu slobodno da se izraze, istražuju i razvijaju, obogaćujući svoje dnevne aktivnosti i stiču nova znanja kroz igru. Njima to, pre svega omogućava, sigurnu i stimulativnu sredinu za ove aktivnosti, čime se dodatno podržava njihov emocionalni i fizički razvoj”, kaže Jelena Milojević, medicinska sestra-vaspitač u vrtiću “Pčelica”.

Svetlarnik u delu gde svoj boravak provode deca jaslenog uzrasta, do tri godine starosti, najmlađi Negotinci koriste svakodnevno tokom leta, provodeći i po nekoliko sati napolju. Tu se igraju, istražuju, i realizuju razne projekte, poput „Letnjih igara jaslenaca“, koji je u toku.

„Deca u ovom uzrastu najviše uče kroz igru. Kroz igru razvijaju svoje motoričke sposobnosti, uče se socijalizaciji, kreativnosti i rešavanju problema. Svaki trenutak proveden napolju, na svežem vazduhu i u sigurnom okruženju, doprinosi njihovom zdravom razvoju i stvaranju pozitivnih iskustava“, dodaje Jelena Milojević.