Naslovna Društvo Upozorenje na nestabilno vreme sa obilnim pljuskovima i grmljavinom

Upozorenje na nestabilno vreme sa obilnim pljuskovima i grmljavinom

712
0

Meteorolozi su upozorili da će sredinom dana, posle podne i uveče u većem delu Srbije i u Beogradu biti promenljivo oblačno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Kako najavljuju na Weather2Umbrella očekuju se nepogode sa grmljavinom, gradom, olujnim vetrovima i obilnim kišama gde bi, ponegde, u kraćem vremenskom intervali palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Zbog obilnih padavina postoji i opasnost od lokalnih poplava zbog nemogućnosti “da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu vode u veoma kratkom vremenskom intervalu”.

Na području istočne Srbije i danas je na snazi narandžasti meteoalarm, koji označava opasne vremenske pojave, takvog  inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ).

„U većem delu Vojvodine, Beograda, Mačvanskom, Кolubarskom, Borskom, Braničevskom i Podunavskom okrugu suvo. U ostalim krajevima Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti izraženiji u južnim krajevima uz jak vetar u zoni pljuskova i količinu kiše veću od 20 mm za kratko vreme“, navodi se na sajtu RHMZ.