Naslovna Društvo Upis u srednje škole počinje sutra, 9.jula i traje dva dana

Upis u srednje škole počinje sutra, 9.jula i traje dva dana

718
0

U svim osnovnim i srednjim školama danas objavljenjen raspored učenika po srednjim školama. Upis počinje sutra.

Za 246 učenika koji su polagali malu maturu, sutra počinje upis u četiri negotinske škole u kojima ima ukupno 310 mesta.

U svim osnovnim i srednjim školama, jutros u 8 sati, objavljeni su zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima.

Učenici će do 12 sati moći da provere da li su im ispunjene njihove prve želje sa liste i na koje su smerove i profile raspoređeni.

Proveru da li su raspoređeni na željeni smer ili profil učenici mogu da provere i na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete, koristeći šifru koju poseduju.

Srednje škole će vrata za buduće svoje đake otvoriti u ponedeljak 9.jula u 9 sati kada zvanično i počinje upis u srednje škole u prvom upisnom krugu, koji traje dva dana.

Istoga dana, 9.jula, po Kalendaru upisa u srednje škole objavljenog od strane Ministarstva prosvete, od 8 do 15 časova u osnovnim školama biće omogućena predaja popunjenih lista želja sa odabranim školama, smerovima i obrazovnim profilima za drugi  upisni rok tj. za učenike kojim su ostali neraspoređeni u prvom upisnom krugu.

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta,nakon prvog upisnog kruga je 11.jula do 20 časova, a već sutradan 12.jula od 8 do 15 časova učenici koji se nisu upisali u prvom, moći će to da urade u drugom upisnom krugu.

Time će biti i zvanično završen upis u srednje škole za školsku 2018/2019.godinu.