Naslovna Društvo Upis nove generacije prvaka: Zakazivanje termina za testiranje od 21. marta do...

Upis nove generacije prvaka: Zakazivanje termina za testiranje od 21. marta do 31. maja

188
0

U deset osnovnih škola naše opštine upis učenika u prvi razred počinje 1. aprila. U školske klupe u opštini Negotin će 1. septembra sesti 186 budućih školaraca.

Sistematski pregledi u Službi zdravstvene zaštite dece negotinskog doma zdravlja za buduće školarce trajaće do kraja marta kada počinje upis u prvi razred za decu rođenu nakon 1. marta 2015. godine.

U tri gradske škole biće upisano 112 prvaka pa je zakazivanje termina za testiranje učenika kod pedagoga ili psihologa neophodno obaviti na vreme.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i ove godine  je obezbedilo usluge zakazivanja  tremnina kroz aplikaciju eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u osnovnoj školi na portalu eUprava.

Roditeljima ili starateljima će aplikacija zakazivanja termina biti dostupna počev od danas, 21. marta do 31. maja i oni će biti u prilici da izaberu neki od slobodnih termina za testiranje koje je škola unapred ponudila. Ukoliko roditelji ne žele da testiranje i upis svog budućeg đaka zakažu elektronski, škola će biti dostupna za zakazivanje termina.

Prilikom upisa đaka prvaka roditelji ne podnose nijedan dokument u papirnoj verziji već sva neophodna dokumenta škola pribavlja po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetak predstavlja jedino potvrda o lekarskom pregledu ako je on obavljen u nekoj od privatnih ordinacija.