Naslovna Društvo Upis dece u Predškolsku ustanovu “Pčelica” elektronski do 31. maja

Upis dece u Predškolsku ustanovu “Pčelica” elektronski do 31. maja

432
0

U skladu sa epidemiološkim merama koje su i dalje na snazi, ceo proces upisa dece u vrtiće za radnu 2021/2022. biće realizovan elektronski posredstvom portala eUprava.

Za elektronski upis u vrtić, podsećaju u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Negotinu nije potrebno prilagati dodatna dokumenta sem ukoliko se dokazuju posebni statusi dece i roditelja odnosno prilažu dodatna dokumenta. Podatke osnovnih dokumenata prepoznaje portal eUprave.

Upis dece, koji traje do 31. maja, može se obaviti i putem popunjavanja prijave i slanjem na mejl Ustanove s tim što je potrebno da je prilože i dodatna dokumenta.

„Zahtevi  koji su podneti u  toku prethodne radne godine nisu važeći u redovnom  Кonkursu za prijem dece za 2021/2022. radnu godinu, pa ukoliko dete nije primljeno, moraju se podneti ponovo u toku trajanja  redovnog Кonkursa“, ističu u Predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

U jaslene grupe se upisuju se deca rođena u periodu od 1. marta 2019. do 28. februara 2021. U mlađe vaspitne grupe spadaju deca rođena od  1. marta 2018. do 28. februara 2019.

U srednje se upisuju  deca rođena u periodu od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. a u starije vaspitne grupe rođeni od 1. marta 2016. do 28. februara 2017.

Pripremnim predškolskim grupama pripadaju deca rođena od 1. marta 2015. do 28. februara 2016. s tim što roditelji koji konkurišu za prijem dece u pripremni predškolski program u trajanju od  četiri  časa u zahtevu treba da naglase da su zainteresovani za taj oblik rada.

“Ustanova će u skladu sa smeštajnim kapacitetima formirati grupe  četvoročasovnog pripremnog predškolskog programa u objektima PU ,,Pčelica“.  Sva deca za koju se podnesu zahtevi za upis u četvoročasovni pripremno predškolski program biće raspoređena”, navode u negotinskoj Predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

U ovom vrtiću ističu da naknadni zahtevi podneti posle 31. maja biće razmatrani u revizijama upisa počev od septembra 2021. i rešavani shodno smeštajnim kapacitetima ustanove.

“Upisna komisija vrši upis dece tokom cele godine, ali isključivo u skladu sa smeštajnim kapacitetima i pedagoškim normativima koji su propisani zakonom i koje smo u obavezi da ispoštujemo. Napominjemo da nakon početka radne godine, odnosno polaska dece u vrtić 1. septembra, dalji upis dece teče znatno sporijim tempom jer su grupe već popunjene, pa dalji upis zavisi isključivo od promene brojnog stanja u vrtiću kao što su odustajanje, ispisi i drugo. Brojna stanja se prate na mesečnom nivou i u skladu sa tim se dalje radi upis dece ukoliko za to postoji mogućnost”, kažu u “Pčelici”.

Konačne rang liste upisane dece biće objavljene 12. jula.