Naslovna Društvo Upis budućih prvaka preko Portala eUprava

Upis budućih prvaka preko Portala eUprava

306
0

Roditelji i staratelji će i ove godine preko Portala eUprava moći da zakažu termin za upis i testiranje svog budućeg đaka u osnovnu školu pokretanjem usluge eZakazivanje.

Ilustracija, pixabay.com

Epidemija virusa korona ubrzala je korišćenje elektronskih usluga u svim oblastima našeg života. Od prošle godine i škole su bile elektronski dostupne za zakazivanje termina upisa i testiranje budućih đaka.

Da bi roditelji koristili ovu uslugu neophodno je da budu registrovani korisnici, odnosno da imaju kreiran nalog na državnom portalu za elektronsku identifikaciju eiD.gov.rs.

Sledeći korak je pokretanje usluge na Portalu eUprava koji će vas izborom Usluge dovesti do eZakazivanja termina u osnovnim školama.

Prilikom upisa roditelji nisu u obavezi da prilažu dokumenta jer to čini škola po službenoj dužnosti. Jedini dokument koji se prilaže je lekarsko uverenje ako je pregled izvršen u nekoj od privatnih ordinacija.

Škole će roditeljima biti dostupne za dodatne informacije i konsultacije od 22. marta.

Ove godine u školske klupe u 10 osnovnih škola naše opštine sešće po prvi put 208 prvaka. U tri gradske škole biće upisano, prema evidenciji Službe za zdravstvenu zaštitu dece  negotinskog Zdravstvenog centra 164 učenika prvog razreda.