Naslovna Društvo Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu proslavila 64. godišnjicu postojanja

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu proslavila 64. godišnjicu postojanja

508
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, osnovana daleke 1954. kao osnovna muzička škola, obeležila je brojnim aktivnostima, svoju 64. godišnjicu postojanja.

Hor Umetničke škole pod upravom Ružice Rajković

Koncertima nagrađenih učenika osnovne i srednje muzičke škole, sinoćnjim koncertom učenika i nastavnika, Umetnička škola “Stevan Mokranjac”, započela je program obeležavanja svog 64. rođendana.

Dragana Pašić, direktor Umetničke škole „Stevan Mokranjac“

Dan ove vaspitno-obrazovne ustanove zaokružen je današnjom promocijom školskog lista “Muzička snohvatica”, ali i svečanom akademijom, uz nastup Hora devojaka Umetničke škole, pod upravom Ružice Rajković i Jelene Dragomirović, učenice sa odseka solo pevanja.

“Želim da pohvalim naše učenike, ambasadore ovog grada, jer je škola zahvaljujući njima prepoznatljiva u zemlji i inostranstvu. Dan škole je prilika da se zahvalimo i čestitamo učenicima i nastavnicima na njihovim uspesima, ali i roditeljima na strpljenju i razumevanju. Zahvaljujem se i svima koji nesebično pomažu unapređivanju obrazovanja i vaspitanja i koji svojim zalaganjem, radom i entuzijazmom doprinose razvoju naše škole“ – rekla je, između ostalog, direktorka ove škole, Dragana Pašić.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Sanja Ilić predstavila je školski list

O časopisu “Muzička snohvatica”, glasilu Umetničke škole “Stevan Mokranjac” govorila je nastavnica srpskog jezika i književnosti Sanja Ilić.

Umetnička škola je za 10 godina rada odanosti kolektivu nagradila Kristinu Đukić, za 20 Lidiju Kovač, a za tri decenije rada Draginju Stanković i Slavicu Milanović.

Draginja Stanković dobila je jubilarnu nagradu za 30 godina rada

Svečanoj akademiji prisustvovalo je i njegovo preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion, koji je, uz sasluženje sveštenika arhijerejskog namesništva negotinskog, u pratnji Hora Umetničke škole, osveštao školsku zgradu.

Episkop timočki Ilarion i sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog osveštali su Umetničku školu

Umetnička škola, inače, postoji od 1954. kada je osnovana kao osnovna muzička škola. Do 1967. radila je u prostorijama Radničkog univerziteta, a od te godine u zgradi u kojoj se i danas realizuje deo individualne nastave i u kojoj su i prostorije Centra za socijalni rad i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Srednja muzička škola formirana je 1991. a obe su spojene u Muzičku školu “Stevan Mokranjac” školske 1997/1998.

Jelena Dragomirović, učenica odseka solo pevanja uveličala je svečanu akademiju povodom Dana škole

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.