Naslovna Društvo Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu proslavila 64. godišnjicu postojanja

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu proslavila 64. godišnjicu postojanja

554
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, osnovana daleke 1954. kao osnovna muzička škola, obeležila je brojnim aktivnostima, svoju 64. godišnjicu postojanja.

Hor Umetničke škole pod upravom Ružice Rajković

Koncertima nagrađenih učenika osnovne i srednje muzičke škole, sinoćnjim koncertom učenika i nastavnika, Umetnička škola “Stevan Mokranjac”, započela je program obeležavanja svog 64. rođendana.

Dragana Pašić, direktor Umetničke škole „Stevan Mokranjac“

Dan ove vaspitno-obrazovne ustanove zaokružen je današnjom promocijom školskog lista “Muzička snohvatica”, ali i svečanom akademijom, uz nastup Hora devojaka Umetničke škole, pod upravom Ružice Rajković i Jelene Dragomirović, učenice sa odseka solo pevanja.

“Želim da pohvalim naše učenike, ambasadore ovog grada, jer je škola zahvaljujući njima prepoznatljiva u zemlji i inostranstvu. Dan škole je prilika da se zahvalimo i čestitamo učenicima i nastavnicima na njihovim uspesima, ali i roditeljima na strpljenju i razumevanju. Zahvaljujem se i svima koji nesebično pomažu unapređivanju obrazovanja i vaspitanja i koji svojim zalaganjem, radom i entuzijazmom doprinose razvoju naše škole“ – rekla je, između ostalog, direktorka ove škole, Dragana Pašić.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Sanja Ilić predstavila je školski list

O časopisu “Muzička snohvatica”, glasilu Umetničke škole “Stevan Mokranjac” govorila je nastavnica srpskog jezika i književnosti Sanja Ilić.

Umetnička škola je za 10 godina rada odanosti kolektivu nagradila Kristinu Đukić, za 20 Lidiju Kovač, a za tri decenije rada Draginju Stanković i Slavicu Milanović.

Draginja Stanković dobila je jubilarnu nagradu za 30 godina rada

Svečanoj akademiji prisustvovalo je i njegovo preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion, koji je, uz sasluženje sveštenika arhijerejskog namesništva negotinskog, u pratnji Hora Umetničke škole, osveštao školsku zgradu.

Episkop timočki Ilarion i sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog osveštali su Umetničku školu

Umetnička škola, inače, postoji od 1954. kada je osnovana kao osnovna muzička škola. Do 1967. radila je u prostorijama Radničkog univerziteta, a od te godine u zgradi u kojoj se i danas realizuje deo individualne nastave i u kojoj su i prostorije Centra za socijalni rad i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Srednja muzička škola formirana je 1991. a obe su spojene u Muzičku školu “Stevan Mokranjac” školske 1997/1998.

Jelena Dragomirović, učenica odseka solo pevanja uveličala je svečanu akademiju povodom Dana škole