Naslovna Društvo COVID-19 Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ obeležava Dan škole online koncertima

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ obeležava Dan škole online koncertima

515
0

U sredu, 22. aprila u podne Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ počinje obeležavanje 66. rođendana online koncertima koje će prirediti učenici i nastavnci ove negotinske srednje škole.

Sve obrazovne ustanove u Srbiji zatvorile su svoja vrata za učenike i prosvetne radnike 16. marta zbog proglašene pandemije uzrokovane korona virusom.

Nastava  se iz učionica preselila na društvene mreže, alternativne eUčionice, televizijske kanale. Socijalni kontakti su svedeni na minimum.

U takvim uslovima zaposleni u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ odlučili su da ipak obeleže 66. rođendan na način primeren trenutku.

Koncerti na kakve smo navikli kada je  muzička škola u pitanju, neće izostati ni ovoga puta ali ćemo njihov trud nagraditi aplauzom iz svojih kuća.

Prvi koncert na kome će nastupiti učenici i nastavnici najavljen je za sredu, 22. april tačno u podne, a već sledeći, takođe u sredu od 19 sati.

Podne 23. aprila obojiće muzikom solfeđisti, a večernji termin od 19 sati biće u znaku promotivnog koncert u okviru Dana otvorenih vrata.

Ovo, svakako neobično, obeležavanje Dana škole, koja se bliži sedmoj deceniji postojanja i rada, biće zaokruženo koncertom učenika Osnovne i Srednje muzičke škole u petak 24. aprila, kao i promocijom školskog lista “TEO”.

Sve programe posetioci mogu pratiti online na YouTube kanalu Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.