Naslovna Kultura Umetnička škola priredila koncert “Svi naši pobednici”

Umetnička škola priredila koncert “Svi naši pobednici”

144
0

U Domu kulture “Stevan Mokranjac” održan je koncert “Svi naši pobednici” Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

Umetnička škola “Stevan Mokranjac” na koncertu “Svi naši pobednici” predstavila je svoje najuspešnije đake, učesnike i pobednike brojnih takmičenja republičkog i međunarodnog ranga. U sali Doma kulture “Stevan Mokranjac” predstavili su se učenici osnovne muzičke škole Nikolina Mitrović  (klavir), Helena Ramović (violina), Elena Nikolić (klavir), Lola Nikolić (klarinet), Vuk Perović (gitara), Teodora Pavlić (solo pevanje), Dušan Mitrović (harmonika), Pavle Jovanović (solo pevanje), Hana Kovač (violončelo).

Publika je bila u prilici da uživa i u nastupu Kamernog sastava koga čine učenici srednje muzičke škole Srđana Stanković (sopran), Sofija Kosić (sopran) i Mateja Vojvodanović (gitara), ali i u nastupima srednjoškolaca Milana Radojevića (truba),  Ivane Boldorac (solo pevanje), Davida Bogojevića (klarinet), Sare Mitrović (solo pevanje), Dušana Jovanovića (truba), Anastasije Todorović (solo pevanje), Marije Milosavljević (klavir), Milene Marković (solo pevanje) i Veljka Jonovića (harmonika).

Mladi muzički talenti nastupili uz klavirsku saradnju Predraga Grujića, Milje Videnović, Maje Stojanović, Biljane Dobrić i Lidije Kovač.

“Nama je uvek drago kada možemo da predstavimo našu decu, pogotovu učenike koji su osvajali nagrade na republičkim, međunarodnim takmičenjima, što van naše škole, što u našoj školi. Ovaj koncert je baš zbog tih takmičenja posebno drag”, kaže Ksenija Gocić, direktor Umetničke škole “Stevan Mokranjac”.

Ova škola će se u okviru Majskih svečanosti u sredu, 22. maja predstaviti Koncertom solfeđista koji će biti održan u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u 12 sati.

“Na ovom koncertu će se predstaviti deca koja izučavaju predmet Solfeđo, grupno muziciranje, odnosno pevanje. Ovom prilikom bih pozvala direktore škola da utiču na svoje zaposlene da nam dovedu decu da podrže svoje drugare i zabave se jer verujem da će publika uživati kao što je i inače uživala na našim koncertima”, kaže Ksenija Gocić.