Naslovna Društvo Ukinuta vanredna odbrana od poplava kod Trnavca

Ukinuta vanredna odbrana od poplava kod Trnavca

98
0

Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”, Vodoprivredni centar “Sava – Dunav” ukinulo je vanrednu odbranu od poplava u sektoru Timoka kod Trnavca.

Na merodavnom vodomeru na vodotoku Timok u Trnavcu vodostaj je danas u 10 časova iznosio +332 centimetra čime su ispunjeni uslovi za ukidanje vanredne i uvođenje redovne odbrane od poplave. Voda se povukla sa deonica na kojima se prethodnih dana izlila.

Kako navode nadležni, mere odbrane od poplava sprovodiće se na ovim, ali i na deonicama vodotokova u zoni potencijaln ugroženih naselja u štićenom području, a zbog evidentnog rizika od plavljenja branjenog područja.

Sektorskom rukovodiocu naloženo je da organizuje praćenje kretanja promena nivoa vode, promene stanja na odbrambenim linijama i da o eventualnim promenama upozna nadležne organe opština na čijim se teritorijama sprovodi odbrana od poplava.

U Situacionom centru u Negotinu saznajemo da je i situacijama u područjima opštine u kojima je došlo do izlivanja Timoka pod kontrolom. Nadležne ekipe su, po nalogu Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, i danas radili na sanaciji atarskih puteva u rejonu Popadije i Turije u Plavni, koje su oštetili bujični potoci.

Saobraćajna policija je pustila u saobraćaj put Braćevac – Tamnič na kojem je zbog poplava bio potpuno obustavljen saobraćaj.