Naslovna Društvo Ukinuta redovna odbrana od poplava na delu Timoka kod Trnavca

Ukinuta redovna odbrana od poplava na delu Timoka kod Trnavca

126
0

Na vodotoku Timoka kod Trnavca ukinuta je redovna odbrana od poplava, odlukom Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbija vode”, Vodoprivrednog centra “Sava-Dunav”.

Na merodavnom vodomeru kod Trnavca, na sektoru D.1, deonici D1.3 u ukupnoj dužini od 7,6 kilometara  danas u 7 časova vodostaj je iznosio 240 centimetara, čime su, ističu nadležni ispunjeni uslovi za ukidanje redovne odbrane od poplave.

Stanje je redovno i duž ostalih deonica Timoka, pa je tako vodostaj Crnog Timoka kod Bogovine iznosio ovog ponedeljka u 9 časova 100, a kod Gamzigrada 99 centimetara. Vodostaj Belog Timoka kod Knjaževca u istom periodu bio je na koti od 76 cm, a Velikog Timoka kod Čokonjara 249 cm.

Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja naredna četiri dana. Trenutno je u domenu srednjih i srednje visokih vrednosti, a kod Prahova je jutros u 9 časova iznosio 570 cm.

Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Srbije do 18. februara vodostaj Dunava će biti u stagnaciji i manjem opadanju, a Timoka u stagnaciji i manjem kolebanju.