Naslovna Hronika Uhapšeni krivolovci: Nezakonito lovili po Urovici, Slatini i Dušanovcu

Uhapšeni krivolovci: Nezakonito lovili po Urovici, Slatini i Dušanovcu

1645
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsila je S.P. (41) i D.G. (48) zbog osnovane sumnje da su nezakonito sa poluautomatskom puškom sa optičkim nišanom lovili divljač.

Ova dvojica krivolovaca su 25.marta u vreme lovostaja nezakonito lovili divljač u ataru negotinskih sela Dušanovac, Slatina i Urovica, poluautomatskom puškom sa optičkim nišanom i baterijskom lampom na cevi i to iz putničkog automobila kojim je upravljao šezdesettrogodišnji muškarac.

Protiv vozača je, po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nezakonit lov.

S.P. i D.G. se terete da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom nezakonit lov.

Inače, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u više odvojenih akcija proteklih dana, uhapsilo ukupno osam osoba koje tereti da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a protiv 32 osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

U ovim akcijama je oduzeto 38 pušaka, 13 puštolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.