Naslovna Hronika Uhapšena petočlana grupa falsifikatora: Negotinci „rasturali“ lažne dinare

Uhapšena petočlana grupa falsifikatora: Negotinci „rasturali“ lažne dinare

3229
0

Zbog falsifikovanja i stavljanja u opticaj velike količine lažnih novčanica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba, među njima i Negotince M.D. (60) i M.L. (24).

Deo zaplenjenih lažnih novčanica; Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

U gotovo filmskoj akciji policija je u jednoj kući kod Varvarina otkrila “radionicu” za izradu lažnih novčanica i opremu na kojoj je, sumnja se, odštampano oko šest miliona dinara u apoenima od 500, 1.000 i 2.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa policijskim upravama u Kruševcu i Boru, Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Beogradu, uhapsili su Piroćanca S.D. (33), Negotince M.D. (60) i M.L. (24), M.L. (34) iz Beograda i M.L. (38) iz Kruševca, dok će protiv jednog muškarca iz Beograda, starog 61 godinu podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Policija pronašla oko 4,5 miliona falsifikovanih dinara u fazi izrade; Foto: MUP

Policija tereti ovu grupu da su počinili krivično delo falsifikovanje novca. S.D. i M.L. su, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova, instalirali opremu i štampali lažni novac u  kući u Varvarinu, u kojoj je policija pronašla oko 4,5 miliona falsifikovanih dinara u fazi izrade.

Sumnja se da su novac, za određeni procenat, prodavali ostalima kako bi ih oni dalje rasturali i puštali u opticaj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.