Naslovna Hronika Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu

Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu

2936
0

Policija je uhapsila D. P. (35) iz Jabukovca zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Salaš Raje Kazimirovića

Osumnjičeni D.P. je priznao zločin, a policiju je odveo do mesta gde je zakopao oružje. Na tom mestu policija je pronašla škorpiona, lovačku pušku i još jedno vatreno oružje, pa se D.P. osim za teško ubistvo tereti i zbog  nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

„Policijski službenici pronašli su pretragom šume na putu od Jabukovca ka Štubiku automatski pištolj „škorpion“ sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, sa kojima je, kako se sumnja, D. P. izvršio navedeno krivično delo. Pretresom salaša osumnjičenog policija je pronašla, takođe zakopane, još dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije“, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

D.P. je prilikom priznanja naveo da je motiv ovog četvorostrukog ubistva koristoljublje.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.