Naslovna Hronika Uhapšen Negotinac sa više od 28 kilograma marihuane

Uhapšen Negotinac sa više od 28 kilograma marihuane

3058
0

Policija je u Negotinu uhapsila I.S. (33) iz ovog grada i Nišliju D.C. (61) i zaplenila 28,3 kilograma marihuane.

Zaplenjena marihuana; Foto: MUP

Marihuana je pronađena upakovana u kese u seoskom domaćinstvu I.S nedaleko od Negotina. Policija je zaplenila i smolu kanabisa i vagicu za precizno merenje.

I.S. i D.C. se terete da su proizvodili i prodavali drogu. Nišlija je, saznajemo, i ranije od I.S. kupovao semenke kanabisa, a zatim od njih proizvodio kanabisovo ulje.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni na saslušanje.

Foto: MUP

Da je uzgoj marihuane poslednjih godina profitabilan svedoče i učestale zaplene i hapšenja, a posebno na teritoriji Negotinske i Timočke krajine.

Tako je nedavno u  Zaječaru uhapšena M.N. (19) iz okoline Negotina u čijem je stanu pronađeno više paketića sa oko 5,6 grama marihuane, a u stanu njenog poznanika, koji je ona koristila, još dve tegle sa oko 270 grama ove droge.

Jedva od većih zaplena prošle godine bila je količina od preko 600 grama u vikendici I.S. (37) u kojoj je policija, prošlog novembra, pronašla 595 grama marihuane, a u šporetu još 30 grama ovog narkotika.

Najveća zaplenjena količina marihuane zabeležena je u novembru 2016. kada je u domaćinstvu M.C. u selu Čubra pronađeno 46 kilograma marihuane, sušene i spremne za prodaju.