Naslovna Društvo Udruženje “Za Negotin” iz Beča doniralo Dečjem odeljenju bolnice vrednu opremu

Udruženje “Za Negotin” iz Beča doniralo Dečjem odeljenju bolnice vrednu opremu

1767
0

Udruženje “Za Negotin” iz Beča doniralo je dečjem odeljenju negotinske bolnice opremu vrednu više od 250.000 dinara.

Dr Tanja Žikić Obradović i dr Nevena Milovanović Đorđević

Predstavnici Udruženja “Za Negotin” iz Beča i Udruženja “Tri stuba” iz Novog Sada u saradnji sa bečkim kompanijama “Sigron”, “Klara“ i Midaks” donirali su Dečjem odeljenju negotinske bolnice klima uređaje, inhalatore, lampe za preglede, beskontaktne toplomere, ali i sredstva za higijenu i dezinfekciju, opremu za čišćenje i održavanje higijene, kao i komplete spavaćica i papuča namenjenih majkama malih pacijenata.

“Naredne nedelje ćemo dostaviti dečjem odeljenju i mušeme za krevete, kao i aparate za merenje pritiska. Mi i nastojimo da bar dvaput godišnje organizujemo neku od društveno angažovanih akcija kojima je za cilj pomoć u prvom redu deci, a naravno i svima kojima je ona potrebna. Podržavamo zdrav život i sportske aktivnosti, pa smo i sada rešili da pomognemo ovom odeljenju koje nema neka osnovna sredstva za rad, da olakšamo i ljudima koji ovde rade i deci koja se ovde leče” ističu u Udruženju “Za Negotin”.

Donaciju su u ime dečjeg odeljenja bolnice Zdravstvenog centra u Negotinu primile specijaliste pedijatrije dr Tanja Žikić Obradović, načelnica Odeljenja i dr Nevena Milosavljević Đorđević koje su se i zahvalile donatorima na vrednom daru.

“Nama ova donacija zaista mnogo znači i to ne samo nama koji ovde radimo već i našim pacijentima jer će im ovaj težak period kada borave na odeljenju koliko toliko olakšati. Od srca se zahvaljujem donatorima na njihovoj odgovornosti, ažurnosti, na interesovanju koje su pokazali saslušavši naše zahteve i na tome što su nam za vrlo kratko vreme izašli u susret”, ističe dr Tanja Žikić Obradović.

Udruženje “Za Negotin” oformljeno se sa ciljem da pomogne ljudima i organizacijama u Negotinu i okolini.

Ova akcija im nije prva. Samo je nastavak prethodnih aktivnosti kada su u saradnji sa Negotincima koji žive i rade u Beču kupili i dopremili i kompletnu sportsku opremu koju su donirali mlađim kategorijama Košarkaškog i Fudbalskog kluba “Hajduk Veljko”.

U udruženju navode da u Beču već planiraju nove aktivnosti namenjene poboljšanju uslova života svojih zemljaka u zavičaju i da bi voleli da motivišu i ljude iz dijaspore u drugim državama da se isto tako organizuju.