Naslovna Društvo Udruženje „Tube Zone“ najavljuje: Ove godine „Youtubers night festival“ u Zaječaru, Kladovu...

Udruženje „Tube Zone“ najavljuje: Ove godine „Youtubers night festival“ u Zaječaru, Kladovu i Negotinu

868
0

Negotinsko Udruženje “Tube Zone“, nakon što se uspešno predstavilo organizovanjem „Youtubers night festivala“, ove godine nastojaće da prezentuje deci i mladima dobre strane interneta, kroz razne kreativne radionice, edukacije i druženja sa jutjuberima u Negotinu, Kladovu i Zaječaru.

Prva u nizu aktivnosti ovog mladog negotinskog Udruženja je „Youtubers night festival“ u Zaječaru koji će, kako se očekuje, okupiti zvezde domaće jutjub scene.

 „U Zaječaru ćemo 16. i 17. marta organizovati prvi „Youtubers night festival“, koji će, za razliku od ovog negotinskog imati nešto manje učesnika, ali će imati brojne sadržaje, veoma zanimljive i raznovrsne, u kojima će, verujem, publika uživati. Cena ulaznice je 800 dinara po programu“, kaže Filip Marković, direktor „Youtubers night festivala“.

Isti festival će tokom leta biti organizovan po prvi put i u Kladovu, u septembru i u Negotinu, a decu i mlade očekuju i mnogi edukativni i kreativni sadržaji u organizaciji upravo Udruženja “Tube Zone“ iz Negotina.

„Pored brojnih aktivnosti u julu planiramo da organizujemo „Youtubers night festival“ i u Kladovu u tamošnjoj Biblioteci „Centar za kulturu“. Ovom festivalu prisustvovaće veliki broj jutjubera, a festival će trajati dva dana. Kao što je cilj našeg festivala promocija dobre strane jutjuba, tako ćemo i u Kladovu iskoristiti priliku da jutjub scenu prikažemo na najbolji način“, istakla je na konferenciji za novinare, Milica Žita, organizator festivala.

Udruženje „Tube Zone“ će već ovog proleća nastojati da u svim školama organizuje edukativne tribine i radionice „Na internetu bez straha“, koje finansira Zaječarska inicijativa i Zimanov fond za mlade.

„Neke od tema kojima ćemo se baviti na ovim edukacijama je nasilje na internetu, prihvatanje nepoznatih za prijatelje, nezaštićene stranice i brojne druge. Uz to, planiramo da tokom leta organizujemo i „Nedelju jutjuba“ gde će tokom čitave jedne sedmice po jedan jutjuber imati nastup uživo“, kaže Lazar Stojimirović, organizator programa Udruženja „Tube Zone“.

Podršku programima Udruženja „Tube Zone“ dalo je i Ministarstvo kulture i informisanja, ali i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS), koja je, takođe, prepoznala značaj „Youtubers night festivala“.