Naslovna Društvo Udruženje “Nego” multimedijalnom predstavom završilo projekat “Odgovorno pogledaj u budućnost”

Udruženje “Nego” multimedijalnom predstavom završilo projekat “Odgovorno pogledaj u budućnost”

195
0

Кreativno udruženje “Nego” realizuje projekat “Odgovorno pogledaj u budućnost”  kroz Zimanov  fond za mlade, a uz podršku Zaječarske inicijative, Fondacije Iskorak i Nacionalne zadužbine za demokratiju.

Multimedijalnom predstavom u kojoj su učestvovali Martina Neziri, Marija Šamić, Emilija Vagajić i David Stanković, učenici Negotinske gimnazije, Kreativno udruženje “Nego” zaokružilo je realizaciju projekta “Odgovorno pogledaj u budućnost”.

 “Ovim projektom želimo da ukažemo na problem odlaska mladih iz Istočne Srbije. Istraživali smo, putem debata i anketa, koji su razlozi odlaska i šta mladima nedostaje u sopstvenom gradu i kraju. Buđenje svesti kod mladih i aktivno uključivanje u pozitivne promene u društvu na kulturnom, obrazovnom i socijalnom planu je još jedna bitna komponenta naše ideje”, kažu u Kreativnom udruženju “Nego”.

Osim kroz ankete i debate u ovom udruženju su nastojali da odgovore na pitanja kako učenici vide svoju budućnost, da li bi da odu ili zbog čega bi se vratili, kao i mnoga druga, u “Negu” su potražili i direktnim razgovorima sa srednjoškolcima koji žive u Negotinu, kao i sa onima koji žive u inostranstvu.

Upravo su ta njihova iskustva bila deo ove multimedijalne predstave koju su imali prilike da vide srednjoškolci u u Negotinskoj gimnaziji, Tehničkoj školi u Zaječaru i Srednjoj školi “Sveti Sava” u Кladovu.