Naslovna Kultura Udruženje „Gergina“ publikovalo knjigu basni

Udruženje „Gergina“ publikovalo knjigu basni

337
0

Udruženje za očuvanje običaja, kulture, tradicije, jezika i identiteta Vlaha “Gergina“ iz Negotina publikovalo je novu knjigu „Povestjij dje kopij – Basne za decu“.

Naslovna strana knjige „Povestjij dje kopij – Basne za decu“

Knjiga „Povestjij dje kopij – Basne za decu“ štampana je u tiražu od 500 primeraka zahvaljujući sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti obrazovanja.

Knjiga  sadrži 21 basnu na srpskom jeziku i vlaškom govoru i na ćiriličnom pismu. Ilustrovala ju je učenica prvog razreda beogradske Osnovne škole „Laza Kostić“, Kalina Rajković.

„Knjige ćemo podeliti osnovnim školama u kojima učenici pohađaju izborni predmet „Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture“ i time želimo da deca što bolje savladaju pisanje i čitanje na vlaškom jeziku. Želja nam je da ova knjiga bude čitana i da doprinese što boljem savladavanju pisanja i čitanja vlaškog jezika“, kaže prim. dr Siniša Čelojević, predsednik Udruženja za očuvanje običaja, kulture, tradicije, jezika i identiteta Vlaha “Gergina“.