Naslovna Društvo Udruženje „Bibijako đive“ obezbedilo patike za socijalno ugroženu romsku decu

Udruženje „Bibijako đive“ obezbedilo patike za socijalno ugroženu romsku decu

233
0

Predstavnici Udruženja “Bibijako đive” iz Negotina obradovali su mališane romske nacionalnosti, učenike ovdašnjih osnovnih škola, patikama.

U prostorijama Udruženja “Bibijako đive” u negotinskoj Karađorđevoj ulici organizovana je još jedna akcija kojom ova organizacija nastoji da poboljša uslove života stanovnika ovog dela grada. Ovoga puta učenicima negotinskih osnovnih škola, romske nacionalnosti, na dar su uručene patike.

“Zahvaljujući lokalnoj samoupravi nabavljeno je 58 pari patika za učenike osnovnih škola, romske nacionalnosti. Pošto sam ja i pedagoški asistent želja nam je bila da ovoj deci ukažemo na to da je obrazovanje jednako važno za poboljšanje uslova života. Ima tu dosta problema, deca ne dolaze redovno u školu, pa sam pokušao i ovako da ih pridobijem, da im ukažem da moraju da se obrazuju”, kaže Mladen Đurić, predsednik Udruženja “Bibijako đive” i pedagoški asistent za decu i učenike romske nacionalnosti kojima je potrebna dodatna podrška u obrazovanju.

Ovo udruženje koje svoje prostorije ima u Karađorđevoj ulici namerava da i ove godine romsku i neromsku decu iz tog kraja obraduju kao i prošle godine novogodišnjim paketićima, ali planiraju i brojne druge aktivnosti.

„Školovanje i obrazovanje romske populacije je naš najznačajniji cilj, svakako, uz poboljšanje ekonomskog statusa porodice“, ističe Đurić.