Naslovna Društvo Udruženje “Bibijako đive“ darivalo decu paketićima

Udruženje “Bibijako đive“ darivalo decu paketićima

451
0

Predstavnici Udruženja “Bibijako đive” iz Negotina danas su mališanima romske i srpske nacionalnosti uručili poklon paketiće.

U prostorijama Udruženja “Bibijako đive” u negotinskoj Karađorđevoj ulici danas je organizovana još jedna akcija kojom ova organizacija nastoji da poboljša uslove života stanovnika ovog dela grada.

Ovoga puta, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, “Bibijako đive” organizovao je podelu paketića deci romske i srpske populacije.

“Nismo se delili po nacionalnoj pripadnosti nego smo paketiće podelili deci romske i neromske populacije, budući da su i komšije Srbi, članovi našeg udruženja, koje je između ostalog, posvećeno i usmereno i na inkluziju, ali i na borbu protiv stereotipa i svake diskriminacije”, kaže Dobrivoje Nikić, potpredsednik Udruženja “Bibijako đive”.

Deci u ovom naselju podeljeno je danas 120 paketića, koje je Udruženje obezbedilo zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

“Prvenstveno zahvaljujući dobrim ljudima, bar na trenutak, usrećili smo ovu decu, čiji roditelji, nažalost u velikom broju, nemaju , nemaju financijskih sredstava ni za osnovne životne uslova, a kamoli za kupovinu novogodišnjih paketića”, kaže Mladen Đurić, predsednik Udruženja “Bibijako đive” i pedagoški asistent za decu i učenike romske nacionalnosti kojima je potrebna dodatna podrška u obrazovanju.

Radost na licima najmlađih potvrdila je da je cilj ostvaren i da su u Udruženju “Bibijako Đive” u susret praznicima uneli veselje u živote ove dece.

 “Naš je zadatak da deci pokažemo da mislimo na njih i da su nam oni najbitniji članovi naše zajednice”, dodao je Đurić i istakao da očekuje da uz pomoć lokalne samouprave koja podržava sve akcije nacionalnih manjina, u narednom periodu reše i neke od gorućih problema romske zajednice i time unaprede kvalitet života ovih ljudi.