Naslovna Kultura Učiteljica iz Kobišnice za rastanak svojim đacima darivala knjigu

Učiteljica iz Kobišnice za rastanak svojim đacima darivala knjigu

1409
0

Daniela Pejčić, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici ispratila je i četvrtu generaciju svojih đaka – knjigom.

Mr Daniela Pejčić sa svim izdanjima knjige „Mali stvaraoci velikog srca“

U godini kada prva knjiga „Mali stvaraoci velikog srca“ slavi punoletstvo, publikovana je nova, četvrta po redu sa istim naslovom u kojoj su se našli radovi Danielinih učenika na srpskom, a po prvi put i na vlaškom jeziku.

„Moja želja i zamisao je pre 18 godina bila da zapišemo i da trajno ostane ono što smo jedni drugima i jedni o drugima govorili i pisali“, kaže mr Daniela Pejčić.

Nova knjiga obuhvatila je radove 13 njenih đaka, a u prethodne tri našle su se pesme, priče i ilustracije još 50 njenih dečaka i devojčica rođenih 1991, 1998. 2005. i  2009. godine.

„Autori ove knjige su svoje doživljaje pisali i maštali da će njihov rad biti objavljen u ovakvoj jednoj knjizi. Imali su jaku volju i motivaciju da pišu i stvaraju, da budu nagrađeni za svoj rad i da ujčestvuju na raznim manifestacijama i konkursima“, dodaje učiteljica Daniela.

Autori četvrte knjige „Mali stvaraoci velikog srca“

Mašta kobišničkih mališana ostvarila se u novoj knjizi, veselih žutih korica. Svaka od Danielinih generacija dobila je svoj lični spomenar, roze, plavi, zeleni i sada žuti, a svaki počinje radovima dece o svom selu, Kobišnjici i  drugovima i drugaricama u razredu sa kojima su četiri godine delili sve.

„Moje polje suncokreta cveta i mami lepotom, a njihove male glavice okreću se ka suncu i teže da ga dohvate. Verujem da će uspeti jer oni su moji „Mali stvaraoci velikog srca“. Ta knjiga je iz njihovih srca izašla. Ona se ne prodaje, ona se daruje sa posvetom“, kaže Daniela Pejčić.

Pandemija virusa korona odložila je promociju ovog dela, ali da će knjiga vrlo brzo, zahvaljujući roditeljima dece, koji su pomogli njeno štampanje, stići na police mnogih kućnih biblioteka, na zadovoljstvo njenih malih autora.