Naslovna Društvo COVID-19 Učenje na daljinu na kanalima Radio televizije Srbije

Učenje na daljinu na kanalima Radio televizije Srbije

429
0

Zbog uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, za učenike osnovnih i srednjih  škola biće organizovana nastava na daljinu na kanalima Javnog servisa Srbije, RTS-a.

Nastava će biti emitovana na platformi RTS Planeta, RTS Kanal 3 prema rasporedu po razredima koji će svakodnevno  biti dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učenici će biti u prilici da svakodnevno, šest puta nedeljno prate pripremljen i adaptiran obrazovni sadržaj koji obuhvata obrađene nastavne jedinice izabranih predmeta.

Za učenike od prvog do sedmog razreda obrazovni sadržaji biće emitovani u blokovima od po dva časa dnevno, a za učenike osmog razreda tri časa dnevno (matematika, srpski jezik i jedan od predmetga sa završnog ispita).

Škole će, koristeći društvene mreže i svoj sajt na vreme postavljati raspored emitovanja sadržaja po razredima. Istovremeno sa emitovanjem nastave na televizijskim kanalima, nastavnici i razredne starešine koristiće i ostale elektronske mogućnosti da komuniciraju sa svojim učenicima, daju dodatne informacije i uputstva za učenje. Dodatne informacije učenici će na ovaj način dobiti za nastavne predmete muzička i likovna kultura, fizičko i zdravstveno vaspitanje, strani jezici, tehnika i tehnologija.

Iz Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja najavljuju da će nastavnici voditi evidenciju o ostvarenim rezultatima i ocenjivati koristeći e-dnevnik, a ocena ćeu velikoj meri uticati na zaključnu ocenu učenika na kraju školske godine.

I za učenike srednjih škola po utvrđenom rasporedu biće realizovani časovi na platformi RTS-a  Planeta i Trećem kanalu. Od osnovnih predmeta pratiće nastavu iz sledećih predmeta: srpski jezik, matemtaika, fizika, hemija, biologija, istorija, geografija. Realizacija sadržaja svih ostalih nastavnih sadržaja odvijaće se elektronskim putem.

U slučaju da internet nije dostupan svim učenicima, obaveza je direktora škole i odeljenskog starešine da raspored emitovanja časova na medijima objave na učenicima dostupan način kao što je spoljna oglasna tabla škole ili ulaz škole.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.