Naslovna Društvo Učenicima iz Negotina, Kobišnice i Dušanovca tri nagrade na republičkom takmičenju iz...

Učenicima iz Negotina, Kobišnice i Dušanovca tri nagrade na republičkom takmičenju iz engleskog i nemačkog jezika

1260
0

Sara Bkić, Marko Đorđević i Laura Janković svojim školama, opštini Negotin i okrugu doneli su nagrade iz engleskog i nemačkog jezika sa republičkog takmičenja.

Sara Bkić sa mentorom Bojanom Marinovićem; Foto: Privatna arhiva

Protekli vikend bio je uspešan za takmičare koji su pokazali veoma dobro znanje na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano u subotu u Borči, a već sutradan, u nedelju, i iz nemačkog jezika.

Sara Bkić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u poznavanju engleskog jezika.

Poziv je, ističe njen mentor Bojan Marinović, nastavnik engleskog jezika, usledio nakon odličnog plasmana na prethodnom nivou takmičenja na kojem je Sara od mogućih 40 poena osvojila samo tri manje.

Veoma su uspešni bili i učenici osmog razreda koji su se takmičili u poznavanju nemačkog jezika. Drugo mesto osvojio je Marko Đorđević, učenik Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ iz Dušanovca, a treće Laura Janković, učenica Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice.

Melisa Đorđević iz Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice svojim rezultatom bila je u petom rangu, dok je pohvalnicu za veoma uspešno učešće na Republičkom takmičenju iz nemačkog jezika dobio Stefan Mogoš iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Sa učenicima su radile mentorke: Lalica Konstandinović, Milena Davidović i Lidija Ljubić.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima.