Naslovna Društvo Učenici trećeg razreda negotinske OŠ “Branko Radičević” organizovali akciju pomoći za decu...

Učenici trećeg razreda negotinske OŠ “Branko Radičević” organizovali akciju pomoći za decu slabijeg imovinskog stanja

1016
0

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu, odeljenje učiteljice Jasmine Aćimović, organizovali su u saradnji sa svojim roditeljima, humanitarnu akciju za pomoć svojim školskim drugovima.

Želeći da ulepšaju praznike porodici dvoje svojih školskih drugova, učenici trećeg razreda OŠ „Branko Radičević“ uz pomoć roditelja prikupili su sredstva i Adamovićima, koji žive na Bukovu iznad Negotina, u takozvanom naselju Ribnjak, odneli osnovne životne namirnice i druge potrepštine.

„Nakon što je moja kćerka dobila ranac pun slatkiša na konkursu za uskršnje jaje trgovinske kuće „Aleksandrović“ rešile smo da se te nagrade odreknemo u korist brata i sestre koji idu u naš razred ali žive u krajnje nehumanim uslovima na Bukovskom putu. Naravno vrednost te nagrade smo pretvorili u osnovne životne namirnice i u saradnji sa roditeljima iz razreda dodali još i dokupili sve ono što je falilo”, kaže Vanja Kicurić, član Saveta roditelja ispred ovog humanog odeljenja.

Ovoj porodici sa četvoro dece koja živi od dečijeg dodatka i povremenih nadnica oca u kući bez kupatila, ovi humani đaci i njihovi roditelji darivali su frižider, ali i veću količinu osnovnih životnih namirnica, garderobu, obuću, posuđe, sredstva za higijenu, igračke.

Kako ističu vrednost onoga što su sakupili nije najvažnija, ali jeste njihova želja da akciju nastave i ovoj deci pomognu koliko mogu.