Naslovna Društvo Učenici škole u Rajcu zbog poplava ne idu na nastavu

Učenici škole u Rajcu zbog poplava ne idu na nastavu

494
0

Učenici osnovne škole „Momčilo Ranković“ u Rajcu zbog izlivanja Timoka danas i sutra neće ići u školu, a ukoliko se voda povuče, od srede bi mogli da nastavu realizuju po redovnom rasporedu.

fotografije: Aleksandar Pešić, Facebook

Učenici osnovne škole u Rajcu, njih 46 iz ovog, ali i okolnih sela Veljkova, Kovilova, Aleksandrovca i Braćevca zbog puteva koje je poplavio Timok danas nisu mogli na nastavu.

Kako nam je saopštila direktorka škole, Olivera Strečanović, glavni putevi koji iz timočkih sela vode do Rajca su poplavljeni. Pod vodom je i rajačka železnička stanica.

Timok se izlio i poplavio put  Rogljevo – Kovilovo u dužini od stotinak metara.  Poplavljen je i put Rajac – Aleksandrovac, kao i saobraćajnica Crnomasnica – Braćevac.

Od subote se ne može ni preko deonice Kobišnica – Veljkovo, u podnožju Veljkovačkog brda, a za saobraćaj je, kažu u Rajcu, neprohodan i put Tamnič – Braćevac.

U osnovnoj školi „Momčilo Ranković“ ističu da deca sasvim sigurno neće ni sutra na nastavu, a ukoliko se Timok povuče i saobraćajnice budu prohodne, nastava bi u ovoj školi mogla da se realizuje već od srede.