Naslovna Društvo Učenici prahovske i radujevačke škole humanitarnim bazarom doneli “Uskršnju čaroliju”

Učenici prahovske i radujevačke škole humanitarnim bazarom doneli “Uskršnju čaroliju”

576
0

Učenici Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu i Radujevcu pokazali su svoju kreativnost organizujući Uskršnji humanitarni bazar pod nazivom „Uskršnja čarolija“.

Humanitarni bazar “Uskršnja čarolija” koju su organizovali učenici Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu sa svojim područnim odeljenjem u Radujevcu oživela je duh Uskrsa među mladima, ali je i pokazao solidarnost i podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Đaci su ovom akcijom koju su sproveli sa svojim učiteljicama i nastavnicima pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost i da svojim delima doprinesu zajednici.

Prethodnih dana, ovi mališani su se posvetili izradi različitih uskršnjih ukrasa: pilića, korpica za jaja, venčića i oslikavanju jaja raznovrsnim bojama i dekoracijama, a maštom stvarali šarene i vesele uskršnje simbole.

Svoje kreacije i rukotvorine su izložili u krugu prahovske hemijske industrije “Eliksir”  i ponudili ih radnicima, prikupivši više od 20.000 dinara, radujući se da i ovakvim gestom, pokažu predanost i entuzijazam.

Humanitarni bazar „Uskršnja čarolija“, kažu u Osnovnoj školi “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu bio je primer da se i ovakvim manifestacija, stvara duh zajedništva, a đaci su podsetili  da je pravo čudo Uskrsa u deljenju ljubavi, radosti i podrške onima oko nas.