Naslovna Društvo Učenici OŠ “Stevan Mokranjac” nagrađeni na Međunarodnom konkursu u Nišu

Učenici OŠ “Stevan Mokranjac” nagrađeni na Međunarodnom konkursu u Nišu

471
0

Na 21. Međunarodnom literarno-likovnom konkursu koji Narodna biblioteka „Stevan Sremac” organizuje povodom Svetskog dana knjige za decu nagrađeno je i dvoje učenika OŠ “Stevan Mokranjac” u Kobišnici.

Uroš Kraicić, učenik drugog razreda Osnovne škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici osvojio je treću nagradu na Međunarodnom literarno-likovnom konkursu „Deca vole čudne priče…avanture i junake iz knjige” koji je organizovala Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu.

Uroš je, pod mentorskim vođstvom Daniele Pejčić, profesora razredne nastave, nagradu osvojio u kategoriji učenika drugog razreda za literarno stvaralaštvo. U istoj kategoriji stručni žiri pohvalio je Dajanu Čumpujerović, takođe učenicu OŠ “Stevan Mokranjac”.

Nagrade učenicima na svečanoj dodeli priređenoj u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, koja Međunarodni literarno-likovnom konkursu organizuje već 21 godinu povodom Svetskog dana knjige, a ove godine posvetila ga je jubilarnoj stotoj godini od rođenja Dušana Radovića, najuspešnijim učesnicima uručili su Srđan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Biblioteke i Slavica Mladenović, pomoćnica direktora ove ustanove kulture.

Tom prilikom priređen je i umetnički program u okviru kojeg su nastupili učenici niške Muzičke škole.