Naslovna Društvo Učenici negotinske Tehničke škole paketićima ulepšali praznike najmlađima

Učenici negotinske Tehničke škole paketićima ulepšali praznike najmlađima

871
0

Učenički parlament Tehničke škole u saradnji sa zaposlenima u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi i ove godine je obezbedio poklon paketiće za socijalno ugroženu decu.

Tradicionalno, poslednjih dana godine, učenici i zaposleni u Tehničkoj školi organizuju novogodišnju žurku na kojoj uz kolačiće, muziku, igrice, obeležavaju kraj još jedne uspešne godine. I ovoga puta su pripremili paketiće kojim će novogodišnje praznike ulepšati mališanima slabijeg materijalnog stanja, učenicima osnovnih škola.

“Ove godine ćemo obradovati decu iz osnovnih škola “Branko Radičević”, “Vuk Karadžić” i “Stevan Mokranjac” u Kobišnici. Svake godine to radimo i idemo u razne škole, da obradujemo i drugu decu. Iako tokom godine imamo i druge akcije, ovo nam je najomiljenija aktivnost”, kaže ispred Učeničkog parlamenta Marko Mitrašinović, učenik drugog razreda na smeru za buduće elektrotehničare informacionih tehnologija.

U pomoć đacima pritekli su i roditelji, ali i brojni donatori, a i Mesna zajednica Mala Kamenica koji su donirali sredstva kako bi novogodišnji paketići bili što sadržajniji.

“Ovo je naša tradicionalna akcija i mi svake godine od novembra krenemo da prikupljamo sredstva za paketiće a potom naš Deda Mraz kreće ka školama da danas obraduje 30 mališana. Zaista smo se sa Učeničkim parlamentom uključili u sve akcije, prikupljali smo sredstva za lečenje Snežane Savić, Saše Čejkića, Žakline Filiferović. Prikupili smo u ovom, kratkom periodu oko 150.000 dinara, što je za decu jako pohvalno. Time se učimo empatiji. Atmosfera je praznična, kakva i treba da bude, učenici su sami okitili školu, što je, takođe tradicija i trudimo se da unesemo duh ovih novogodišnjih i božićnih praznika i u školske klupe”, kaže Ljiljana Đaković, stručni saradnik u Tehničkoj školi i savetnik sistemske porodične terapije.

I ove godine, đaci su prikazali i kakve su igrice kreirali u okviru časova kojim se uče programiranju i programskim jezicima. U holu su ih rado oprobali svi koji vole kompjuterske igrice.

“I ove smo godine, kao i prošle, u susret Novoj godini radili projekte iz programiranja i primenjenih informacionih tehnologija, a osim redovnih predavanja i igrice sa decom. Naziv našeg današnjeg projekta je “Znanje je moć”. Sa đacima smo radili programe i igrice kako bi se još više zainteresovali za programiranje”, kaže Darko Simić, profesor elektrogrupe predmeta, programiranja i informacionih tehnologija.

Ove godine su učenici Tehničke škole ovu tradicionalnu akciju oplemenili i svojim stvaralaštvom. Neki su okitili školske holove, jelku, izradili plakate, a mnogi su i pisali Deda Mrazu, prisetivši se da su to radili i kao mali. Najbolji radovi su nagrađeni, a najlepši je sastav napisala Manuela Novaković, učenica trećeg razreda, zahvalivši se Deda Mrazu na ispunjenju svih svojih dosadašnjih želja.

“Samo ću jedno poželeti, a to je da ispuniš svima sve želje kao što si i meni, da više niko ne plače i strahuje šta će biti sutra, da daješ snagu i volju, da svima podariš ljubav i ispunjenje snova koji samo čekaju u njihovim srcima i oslobodi ih svih strahova jer svako je poseban i svako će uvek na kraju da uspe”, napisala je Manuela.

Drugu nagradu osvojila je Marija Mitić, učenica trećeg razreda, a treću Sofija Vojinović, učenica prvog razreda. Pohvaljene su Manuela Nikolić i Alberto Sacco, učenici prvog razreda.