Naslovna Društvo Učenici negotinske muzičke škole doneli šest nagrada sa republičkog takmičenja

Učenici negotinske muzičke škole doneli šest nagrada sa republičkog takmičenja

283
0

Sa Republičkog takmičenja Zajednice muzičkih i baletskih škola, održanog u Beogradu, učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ vratili se sa šest osvojenih nagrada.

Ovogodišnje Republičko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije bilo je plodotvorno za učenike negotinske osnovne i srednje muzičke škole. Sa ovog takmičenja vratili su se sa osvojene četiri druge nagrade i dve treće.

U konkurenciji osnovnih muzičkih škola Predrag Filipović, učenik prvog razreda na odseku trube, u klasi Davida Surdanovića, uz klavirsku saradnju Marka Miljkovića, osvojio je u predkategoriji drugu nagradu sa 94 boda. Učenik petog razreda Teodor Milosavljević dobitnik je treće nagrade, u drugoj kategoriji, na odseku klavira u klasi Biljane Dobrić sa 75 boda.

Veoma uspešni su bili i učenici negotinske srednje muzičke škole. Tako je Leonardo Krstić, učenik prvog razreda u trećoj kategoriji, na odseku trube, sa 85,33 boda osvojio drugu nagradu u klasi Predraga Tasića uz klavirsku saradnju Predraga Grujića.

Uspešna je bila i Anđela Jovanović, učenica trećeg razreda sa odseka solo pevanje u klasi Ane Pavlić, koja je uz klavirsku saradnju Predraga Grujića osvojila drugu nagradu u prvoj B kategoriji.

Među nagrađenim učenicima je i Milena Marković, učenica prvog razreda na odseku solo pevanje u klasi Magdalene Antić i klavirsku pratnju Predraga Grujića koja je osvojila sa 80,20 boda treću nagradu u predkategoriji B.

Nagradom se okitila i Marija Milosavljević, učenica drugog razreda sa klavirskog odseka u klasi Maje Stojanović, osvojivši drugu nagradu sa 91,40 boda u četvrtoj kategoriji.