Naslovna Društvo Učenica negotinske Poljoprivredne škole Ivana Miljković druga u republici u poljoprivrednoj proizvodnji

Učenica negotinske Poljoprivredne škole Ivana Miljković druga u republici u poljoprivrednoj proizvodnji

548
0

Ivana Miljković, učenica četvrtog razreda Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ osvojila je na republičkom takmičenju iz oblasti poljoprivredne proizvodnje drugo mesto.

Ivana je učenica završnog razreda smera poljoprivredni tehničar. Na 34. republičkom takmičenju učenika srednjih škola, područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, održanom nedavno u Svilajncu, pokazala je zavidno znanje.

Osim teoretskog dela Ivana je pokazala izuzetnu sposobnost i veštinu u praktičnom delu iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

“Zadatak svim takmičarima je bio da izvršimo rasađivanje šest struka paprike na foliji u zatvorenom prostoru. Praksa je na ovakvim takmičenjima da se svake godine odredi neki drugi zadatak, kako bi bile zastupljene sve oblasti. Ne mogu da kažem da je bilo teško. Ja učim, a u Negotin sam došla zbog škole”, kaže Ivana Miljković, inače, Zaječarka.

Ova maturantkinja je zbog rezultata ostvarenih na republičkom takmičenju oslobođena polaganja prijemnog ispita. Planira da upiše Poljoprivredni fakultet.

Sa republičkog takmičenja iz Svilajnca, pored diplome donela je i pehar. Ivanin uspeh je i uspeh njenih predmetnih nastavnika grupe poljoprivredna proizvodnja, ali i mentora Angeline Bogić.

U Poljoprivrednoj školi “Rajko Bosnić” ističu da su prezadovoljni ostvarenim rezultatima na ovom takmičenju, koje je i potvrda da su maksimalni napori zaposlenih da učenici svoje stečeno znanje iz učionica, kabineta i laboratorija pokažu i kroz praktičan rad na školskoj ekonomiji, Ivaninin osvajanjem drugog mesta, očigledno urodili plodom.