Naslovna Hronika Ubio bivšu suprugu na sred ulice, dobio 15 godina robije

Ubio bivšu suprugu na sred ulice, dobio 15 godina robije

1252
0

Denis Gačić (29) iz Urovice osuđen je u Višem sudu u Negotinu nepravosnažno na 15 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Danijele Handl (22).

Denis Gačić, foto Facebook

Denis Gačić je Danijelu Handl, sa kojom ima trojicu sinova od kojih je najstariji imao sedam, a najmlađi tri godine, ubio prošlog Vidovdana na sred ulice sa više uboda nožem u prisustvu njenog trinaestogodišnjeg brata Ljube.

Utvrđeno je da je Gačić bivšoj supruzi, koja ga je napustila tri meseca pre toga i povela dvojicu mlađih sinova u roditeljsku kuću na ulazu u Urovicu, u više navrata pretio, zbog čega ga je prijavljivala policiji.

Danijela Handl, fotografija iz porodične arhive

Te kobne vidovdanske večeri Danijela je sa bratom pošla u prodavnicu, a slučaj je hteo da je morala da prođe i glavnom seoskom ulicom, na par stotina metara od kuće svog bivšeg muža. Denis ju je, svedočio je Danijelin brat, video i potrčao ka svojoj kući, ispostaviće se kasnije po nož. Sustigao je i zaustavio želeći da sa njom razgovara.

Brat nije želeo da pođe, ali ga je sestra nagovorila. Samo što je pošao, začuo se sestrin vrisak i video bivšeg zeta kako je obara na asfalt i nožem bode po licu i vratu. Preminula je na licu mesta, a ubica je pobegao sa mesta zločina i nož kojim ju je ubio – bacio.

Gačić je, inače, dobro poznat policiji jer je do sada nekoliko puta osuđivan zbog krađa i jednom zbog razbojništva.

Iako je tužilaštvo tražilo da se ovo delo okvalifikuje kao teško ubistvo na posebno svirep način, Sud ga je okarakterisao kao obično ubistvo i dosudio maksimalnih 15 godina.

Više tužilaštvo u Negotinu, saznajemo, uložiće žalbu na ovu presudu.