Naslovna Kultura U znaku vina i kulture: Festival „Dan vina i lepog raspoloženja“

U znaku vina i kulture: Festival „Dan vina i lepog raspoloženja“ [Program]

1814
0

Subota, 22. jul biće u znaku manifestacije “Dan vina i dobrog raspoloženja” na Rajačkim pivnicama.

Festival „Dan vina i lepog raspoloženja“ koji je pokrenulo Udruženje “Mladi sa Rajačkih pimnica” i ove godine, treći put zaredom okupiće brojne goste i učesnike.

Uz podršku  programa “EU za kulturno nasleđe i turizam”, Ministarstva turizma i omladine, Nеmačkе agеncijе za mеđunarodnu saradnju (GIZ), Opštine Negotin i kompanije “Aleksandrović marketi”, ali i brojnih sponzora i prijatelja, festival će i ove godine obeležiti program na tri bine.

Popodnevni program počinje u 16 časova na glavnoj bini otvaranjem manifestacije i programom u kojem učestvuje zavičajni pesnik iz Rajca, Milan Kotur, kao i pričama i promocijom “Buktinje”.

Degustacija vina u vinogradu najavljena je za 16 sati i 30 minuta, a nastup zaječarskog hora “Lavirint” pod upravom Željke Aleksić u 17 sati i 30 minuta na glavnoj bini.

Sa Male bine Pivnice Zagorac  od 17 sati i 45 minuta publici će se predstaviti Šlager Majstor, sat vremena kasnije “Razvigor”  koga čine Katarina Jovanović (vokal, violina, gitara) i Stefan Gajić (bass gitara, gitara, vokal, saksofon, kahon), a od 23 časa DJ Taraalx.

Na Srećnoj bini, kod druge Pivnice Zagorac od 17 časova odvijaće se celodnevni veseli žur na kojem će se predstaviti Tillie&Shomi, a u 19 sati i 30 minuta Ana Brdarac Mladenović i dizajnerka Biljana Anakijev predstaviće novu estetiku i vizuelni identitet tkanog odevnog predmeta i aksesoare Rarinog ateljea, na modnoj reviji.

Na glavnoj bini će u večernjim satima nastupiti dve velike zvezde, bosanskohercegovačka etno diva i zvezda sevdalinki Amira Medunjanin i makedonski gitarski virtuoz i jednan od najboljih muzičara i kompozitora u regionu Vlatko Stefanovski.

Koncert Amire Medunjanin najavljen je za 20 časova, a nastup Vlatka Stefanovskog počinje u 21 čas i 30 minuta.

Organizatori očekuju veliki broj gostiju pa do Rajačkih pivnica neće biti omogućen prilaz vozilima. Posetioci će moći da se parkiraju u centru Rajca, a do Pivnica će od rajačke crkve saobraćati na svakih 20 minuta minibus koji će voziti posetioce do pivnica i natrag do sela.

Minibus kreće sa kružnim vožnjama od 16 časova, a završava nakon koncerta Vlatka Stefanovskog.