Naslovna Hronika U Zaječaru otvoren prvi Vatrogasni dom u Srbiji posle skoro četiri decenije

U Zaječaru otvoren prvi Vatrogasni dom u Srbiji posle skoro četiri decenije

711
0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas u Zaječaru novu Vatrogasno-spasilačku stanicu.

Ministar Stefanović sa zaječarskim vatrogascima; Foto: MUP

Ministar Nebojša Stefanović rekao je danas u Zaječaru da će MUP nastaviti sa ulaganjem i modernizacijom Sektora za vanredne situacije i da je otvoreni objekat u Zaječaru prva zgrada koja je izgrađena za potrebe vatrogasaca za skoro četiri poslednje decenije.

„Drago mi je da ste mogli da vidite, pored ovog zaista odličnog objekta koji se prostire na 3.500 kvadratnih metara, da smo u poslednjih godinu dana nabavili i nova vozila koja su stigla ovde u Zaječar. Nastavljamo i ove godine sa opremanjem. Hoćemo da nabavimo još novih kamiona i ove, ali i narednih godina. Nastavljamo i sa prijemom novih ljudi u vatrogasno-spasilačke jedinice“, rekao je Stefanović.

Vatrogasno-spasilačka stanica Zaječar; Foto: MUP

On je poručio i da će ove godine biti otvoren novi konkurs za vatrogasce iz Zaječarskog okruga, gde će novi vatrogasci moći da stupe na dužnost u vatrogasno-spasilačke jedinice i da koriste novu opremu i objekat.

„Hoću da se zahvalim i Vladi Republike Srbije. Najveći deo novca dalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, jedan deo novca je ranije došao iz Nacionalnog investicionaog plana, jedan deo novca je dao i Grad Zaječar i hoću da se zahvalim gradonačelniku, ne samo zbog ovoga već i zbog toga što se zaista trudimo da svuda partnerski sarađujemo sa lokalnom samoupravom“, istakao je Stefanović.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u Zaječaru danas su izveli i pokaznu vežbu spasavanja nakon saobraćajne nezgode.

Pokazna vežba; Foto: MUP