Naslovna Društvo COVID-19 U Zaječaru 26 novih kovid-19 slučajeva, Kladovu 25, Boru šest…

U Zaječaru 26 novih kovid-19 slučajeva, Kladovu 25, Boru šest…

3787
0

Posle Majdanpeka, Zaječara, Knjaževca i Sokobanje i Grad Bor je danas proglasio vanrednu situaciju, a očekuje se da tokom dana to učini i opština Kladovo.

Od poslednjeg preseka stanja u opštini Kladovo zabeleženo je 25 novih kovid-19 slučajeva, što je broj obolelih, od početka pandemije do danas, podigao na 79.

Iz referentnih laboratorija su, inače, stigli rezultati za 96 testiranih, uzorkovanih u periodu od 6. do 15. jula, ali je pozitivan rezultat zabeležen kod 25. Virusom korona su trenutno u ovoj opštini zaražene 42 osobe. Njih 35 se, nakon kontrolnih testiranja, vodi kao izlečeno, a dve su osobe preminule.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije opštine Kladovo razmatraće na popodnevnoj sednici proglašenje vanredne situacije uz uvođenje mera kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona.

U Boru je danas proglašena vanredna situacija, nakon što je pozitivan rezultat stigao za još šest građana čime se trenutni broj zaraženih popeo na 24. Štab za vanredne situacije grada Bor doneo je naredbe koje treba da doprinesu smanjenju zaraze na teritoriji grada.

U Zaječaru je danas prisustvo virusa korona potvrđeno kod još 26 osoba od 14 do 78 godina starosti, od kojih je 13 žena i 13 muškaraca.

Na teritoriji Grada Zaječara od početka pandemije testirano je 3.026 građana Zaječara od čega je, do danas, obrađeno 2.897 testova. Od broja obrađenih testova rezultat je pozitivan kod 222 testiranih i to 98 ženskih i 129 muških osoba od četiri meseca do 89 godina. U ovom gradu očekuju rezultate za još 129 uzoraka, saopštio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.