Naslovna Društvo COVID-19 U zaječarskom zavodu na korona virus testirano 66 osoba iz Borskog i...

U zaječarskom zavodu na korona virus testirano 66 osoba iz Borskog i Zaječarskog okruga

4442
0

Od početka pandemije zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji koju pokriva Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) “Timok” u Zaječaru testirano je 66 osoba.

Od 66 testiranih sa teritorije Borskog i Zaječarskog okruga, prisustvo korona virusa do 3. aprila potvrđeno je kod 33 osobe, saopštio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i komandant tamošnjeg Štaba za vanredne situacije.

Najviše obolelih je na teritoriji Grada Zaječara 17. U samoizolaciji je sa rešenjima sanitarnog inspektora prilikom ulaska u zemlju, ali i zbog kontakta sa obolelima 365, istakao je Ničić, u saopštenju koje je, “u cilju izbegavanja bespotrebnih špekulacija u javnosti, vezanih za pandemiju virusa korona na teritoriji grada Zaječara”, objavljeno na gradskom sajtu.

Novi slučajevi korona virusa potvrđeni su danas u Boru. Na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić saopštio je da su, pored četiri slučaja Kovida-19, u Boru evidentirana još dva i da je virus, nažalost “ušao i u javna preduzeća u Boru”.

U opštini Negotin potvrđena su dva slučaja, kod žene iz Smedovca i interniste iz Negotina, koji su hospitalizovani u Nišu, odnosno Beogradu. Do sada je u Zavodu za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru testirano njih šestoro, ali su četiri nalaza bila negativna.

U Kladovu je prisustvo korona virusa potvrđeno kod tri osobe, od kojih je jedna u međuvremenu preminula u Nišu. Još šest osoba iz ove opštine, zbrinutih u niškom Kliničkom centru čeka rezultate testiranja.

U Zdravstvenom centru u Zaječaru, na infektivnom odeljenju, hospitalizovano je 15 osoba iz oba okruga. Ostali su u ustanovama u Nišu i Beogradu, a oni sa lakšim simptomima u samoizolaciji u svojim domovima.

Kako saznajemo u zaječarskom Štabu za vanredne situacije na teritoriji oba okruga pripadnici Policijskih uprava u Zaječaru i Boru i nadležnih epidemioloških službi vrše redovne kontrole kako osoba koje su zaražene korona virusom, a pod nadzorom su u kućnoj izolaciji, tako i osoba koje su u samoizolaciji, i to onih koji imaju rešenja koja su dobili od sanitarnog inpektora prilikom ulaska u Srbiju i onih koji su bili u kontaktu sa obolelima.