Naslovna Sport U uzbudljivom i atraktivnom meču Negotinci savladali u Kladovu STK “Đerdap”

U uzbudljivom i atraktivnom meču Negotinci savladali u Kladovu STK “Đerdap”

229
0

U subotu, 20. marta odigrano je 15. kolo Druge lige Jug za stonotenisere. U meču koji je obilovao mnoštvom atraktivnih poteza i poena, u fer plej  borbi, Negotinci savladali Kladovljane sa 4:3.

Ilustracija, pixabay.com

U 15. kolu negotinski Stonoteniski klub “Hajduk Veljko” gostovao je u Kladovu domaćem STK “Đerdap” koji je obezbedio opstanak, a sudeći po broju bodova i igri i gornji deo tabele.

Negotinsku ekipu, koja se sa svega dve pobede u dosadašnjem delu prvenstva nalazi u donjem delu tabele Druge lige Jug, pojačao je Andrej Miljković, koji je svojim iskustvom pre svega, i bez treninga, osokolio mlađe igrače, Mladena Milovanovića i Pavla Pucarevića te su svako sa po jedom pobedom došli do igre dublova.

Ovoga puta iz dubla je izostavljen najbolji igrač Mladen Milovanović, a umesto njega je zaigrao uz Pucarevića iskusni Miljković, koji je dobrim servisom predstavljao nerešiv problem za igrače “Đerdapa”, pa je mladom Pucarevicu ostajalo da poentira.

Krajnji rezultatje u dublu bio je 3:1 za Negotince, a konačni 4:3 za STK “Hajduk Veljko”.

Naredna dva kola Negotinci će na svom terenu dočekati pirotske timove: STK “Radnički”  i STK RSTK Pirot, s obzirom da je u prošloj polusezoni sa ovom ekipom zamenjeno domaćinstvo.

“Jedna pobeda iz  dva  meča bi održala nadu za opstanak, ali se očekuje teska borba. Po nekim računicama potrebno je ostvariti još  četiri pobede od osam mečeva da bi se obezbedio opstanak, s obzirom da su se neke ekipe, koje će biti direktni rivali za opstanak, znatno pojačale u prelaznom roku”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.