Naslovna Društvo U utorak treća sednica Skupštine opštine Negotin

U utorak treća sednica Skupštine opštine Negotin

348
0

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za utorak, 30.mart treću sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Negotin na početku sednice, zakazane za 10 časova, najpre će doneti odluku o potvrđivanju mandata novom odborniku sa liste Demokratske stranke, a potom će razmatrati niz odluka i rešenja.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice, koja broji 15 tačaka, našla se i odluka o usvajanju  programa razvoja turizma do 2027. ali i rešenje o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora  o novim početnim cenama licitacije za godišnji zakup tezgi na Zelenoj pijaci.

Dnevnim redom je predviđeno i usvajanje prošlogodišnjih izveštaja o radu i finansijskom poslovanju opštinskih ustanova: Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, kao i Centra za socijalni rad.

Odbornici će, razmatrati i usvajati i rešenja o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Komisija: za omladinu, sport i fizičku kulturu, za odnose sa verskim zajednicama, za razvoj mesnih zajednica, za zaštitu životne sredine, kao i za saradnju sa susednim zemljama, međunarodnim asocijacijama lokalnih vlasti i radnicima na privremenom radu u inostranstvu.

Nove članove, očekuje se, dobiće i Školski odbori osnovnih škola „Vera Radosavljević“ i „Momčilo Ranković“ u Rajcu.