Naslovna Društvo U utorak druga sednica Skupštine opštine Negotin

U utorak druga sednica Skupštine opštine Negotin

149
0

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za utorak, 13.februar, drugu sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Negotin na početku sednice, zakazane za 10 časova, najpre će doneti odluku o prestanku nekih od odborničkih mandata, a potom usvojiti i odluku o portvrđivanju mandata novim odbornicima.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice našao se niz odluka, od odluke o davanju naziva novim ulicama na teritoriji opštine Negotin, preko odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja do imenovanja novog vršioca dužnosti direktora Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Na sednici lokalnog parlamenta biće doneta i rešenja o razrešenju čak 11 opštinskih komisija, kao i rešenja o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova tih komisija, od komisije za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja do komisije za budžet i finansije, za razvoj mesnih zajednica, za omladinu, sport i fizičku kulturu i druge.

Odbornici će dati i saglasnost na poseban program JKP „Badnjevo“ o korišćenju i raspoređivanju opštinskih subvencija, ali i odluku o izmenama i dopunama odluke o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu, ali i druga bitna pitanja.