Naslovna Politika U utorak 16. sednica Skupštine opštine Negotin

U utorak 16. sednica Skupštine opštine Negotin

404
0

Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za utorak, 13. jun redovnu 16. sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Negotin razmatraće  Odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za prošlu godinu, a sudeći po dnevnom redu, baviće se i Odlukom o izmeni Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije opštine Negotin u stalnom sastavu.

Jedna od tema 16. redovnog zasedanja biće i usvajanje izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem za 2022. godinu nekoliko institucija kao što su: Istorijski arhiv Negotin, Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, Dom kulture „Stevan Mokranjac“, Muzej Krajine, Turistička organizacija opštine Negotin i Centar za socijalni rad.

Na dnevnom redu su i odluke o javnom osvetljenju, o dopuni Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, te prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, o usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor, kao i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na program korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2023. godinu opštine Negotin JKP „Badnjevo“ Negotin.

Očekuje se da će Skupština usvojiti i Rešenja o davanju saglasnosti na statut Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Krajine i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“.

Sednica ce biti održana u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac” sa početkom u 10 časova.