Naslovna Društvo U Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ održano školsko takmičenje gitarista

U Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ održano školsko takmičenje gitarista

396
0

Školsko takmičenje učenika sa odseka gitare Umetničke škole “Stevan Mokranjac” okupio je 22 učenika iz klasa Ane i Dragana Daneskovića.

Odsek gitare Ane i Dragana Daneskovića

U kategoriji prvog razreda osnovne muzičke škole prvu nagradu osvojili su: Jana Stošić sa 95 poena iz klase Dragana Daneskovića, Bogdan Jovanović sa 93 i Anastasija Adamović sa 92 poena, klasa Ane Danesković, kao i Filip Ilić sa 90 poena iz klase Dragana Daneskovića.

Druga nagrada pripala je Maši Nikolić sa 88 poena (klasa Dragan Danesković), a treća Marku Januciću sa 79 (klasa Dragan Danesković) i Lazaru Cvetkoviću sa 75 poena (klasa Ana Danesković). U ovoj kategoriji pohvaljena je Leonora Savić (klasa Ana Danesković).

U kategoriji učenika drugog razreda Leonida Mitrović iz klase Ane Danesković osvojila je prvu nagradu sa 93 poena.

Druga nagrada pripala je Novaku Vatoviću sa 82 poena (klasa Dragan Danesković) i Anji Tomić sa 80 bodova (klasa Ana Danesković). Pohvaljena je Tamara Pešić (klasa Ana Danesković).

U kategoriji učenika trećeg razreda prvu nagradu osvojili su: Mateja Vojvodanović (95 poena) Luka Vujić (93) i Damjan Dobrić (92), a pohvaljen je Lazar Stojanović. Svi su u klasi Ane Danesković.

Kod četvrtog razreda Vasilije Manojlović iz klase Dragana Daneskovića osvojio je drugu nagradu sa 82 poena, a Veljko Petrović iz klase Ane Danesković treću sa 75 poena. Pohvaljen je Lazar Dejanović (klasa Dragan Danesković).

U kategoriji učenika petog razreda prvu nagradu sa 90 poena osvojio je Strahinja Vojvodanović, a treću sa 78 bodova Miloš Matić, obojica iz klase Dragana Daneskovića.

Iz iste klase je i Mihajlo Davidović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole koji je na školskom takmičenju učenika odseka gitare sa 93 poena osvojio prvu nagradu.

Najuspešniji učenici će tokom aprila učestvovati na međuokružnom takmičenju učenika muzičkih škola, koje će biti održano u Donjem Milanovcu.