Naslovna Društvo U toku upis u prvi razred negotinske osnovne muzičke škole

U toku upis u prvi razred negotinske osnovne muzičke škole

219
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ u Negotinu od 19. aprila vrši upis novih učenika u prvi razred osnovne muzičke škole. Mesta ima za instrumentaliste, ali i za buduće solo pevače.

U Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u toku je prijavljivanje za upis u osnovnu muzičku školu na sedam instrumentalnih odseka kao i na smer solo pevanja.

Prijavljivanje učenika za polaganje prijemnih ispita vrši se isključivo elektronskim putem popunjavanjem obrasca koji se nalazi na sajtu škole. Popunjen obrazac je neophodno poslati na mejl [email protected] .

Za zainteresovane kandidate mesta ima na odsecima: klavir, harmonika, violina, violončeno, flauta. Školovanje  traje šest godina a upisuju se deca uzrasta od devet godina.

Deca sa 11 godina mogu da izaberu između dva smera: klarinet ili truba. I na ovim odsecima školovanje traje šest godina.

Četvorogodišnje školovanje predviđeno je za učenike koji izaberu solo pevanje. Za devojčice granica je 13 godina ali mogu biti i starije dok je za dečake donja granica 16 godina.

Svi kandidati će naknadno biti informisani o datumu i terminu održavanja prijemnih ispita. Ove godine nastavnici ove škole snimili su promo materijale koji se nalaze na sajtu škole i fejsbuk stranici i na taj način instrumente približili budućim učenicima.