Naslovna Društvo U toku rekonstrukcija tri negotinske ulice

U toku rekonstrukcija tri negotinske ulice

1156
0

U negotinskim ulicama Кneza Miloša, Ljube Nešića i Mire Vinklajt u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže i saobraćajnica, vredna 65,6 miliona dinara.

Radovi na  rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Кneza Miloša, Ljube Nešića i dela ulice Mire Vinklajt u ukupnoj dužini od 700 metara vredni su ukupno 65.593.177,80 dinara, a finansiraju se iz opštinske kase. Pored vodovodne mreže taj deo grada je i asfaltiran, a radovi se polako privode kraju.

„Nastavljamo sa rekonstrukcijom ne samo nadzemnog dela ulica koji je vidljiv već i vodovodne, kišne i kanalizacione mreže. Cilj nam je da kišnu kanalizaciju obnovimo a tamo gde ne postoji da napravimo kako ne bismo više imali problema kod obilnijih padavina. Кada se završe zemljani radovi  i  postavljanje vodovodne i kanalizacione instalacije koja je i skuplja u odnosu na nadzemni deo, uredićemo i kolovoze i trotoare. Cilj nam je da kada realizujemo  ovakve investicije, ne bude samo šminka u pitanju, već da se ovom poslu priđe domaćinski i završi sve kako bi trajalo duže – rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin prilikom obilaska radova.

Stanari Ulice Ljube Nešića predložili su da se u tom delu grada saobraćaj reguliše tako što će i njihova ulica u jednom pravcu biti jednosmerna, kako bi se izbegle gužve, koje ometaju svakodnevni život meštana, budući da je ova i susedne ulice zbog trenutnog režima saobraćaja veoma tranzitna.

Veličković je istakao da je ideja dobra i da će biti razmotrena, ali da je ovakvo rešenje trenutno na snazi zbog Vatrogasno- spasilačkog odeljenja koje je u toj ulici stacionirano.