Naslovna Društvo U toku radovi u Naselju “Borska“

U toku radovi u Naselju “Borska“

827
0

U Naselju “Borska” u toku su radovi na uređenju pešačkih staza. Investiciju vredna skoro šest milona dinara finansira „Eliksir“.

Naselje “Borska” će ove jeseni dobiti novo lice zahvaljujući pešačkim stazama koje se rade poslednjih dvadesetak dana.

Postavljanje behaton ploča i izgradnja staza koje će koristiti pešaci trebalo bi da bude završeno u roku od 60 radnih dana. Kraj projekta uslovljen je vremenskim prilikama pa su proteklih desetak kišnih dana produžili radove.

Izgradnja pešačkih staza  u Naselju „Borska” vredna  je ukupno 5.988.420 dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, a finasira se sredstvima iz inicijative “Za napredak Negotinske krajine – složno” „Eliksir Grupe“ i „Eliksir Fondacije“, u okviru koje je ova kompanija lokalnoj samoupravi donirala 100 miliona dinara za realizaciju projekata održivog razvoja, unapređenja zdravstvene zaštite, očuvanja kulturne i istorijske baštine, ali i radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području opštine i druge projekte na uređenju javne i komunalne infrastrukture.

Radovi na izradi pešačkih staza u Naselju „Borska“ su, na osnovu javne nabavke, povereni firmi “MAG Inženjering 017” DOO Vranje.