Naslovna Ekonomija U toku radovi na uređenju putne infrastrukture u opštini Negotin

U toku radovi na uređenju putne infrastrukture u opštini Negotin

1806
0

U opštini Negotin u toku su radovi na realizaciji programa uređenja seoskih ulica i puteva za šta je iz opštinske kase izdvojeno 36,2 miliona dinara.

Vratna

U Vratni je u toku uređenje dve seoske ulice u dužini od 560 metara, za šta je iz lokalne kase izdvojeno 3,5 miliona dinara.

U ovoj mesnoj zajednici pre dve godine asfaltirana je ulica koja vodi do manastira u dužini od preko četiri kilometra, a preostale deonice seoskih puteva biće sanirane u naredne dve godine, najavio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin koji je sa prilikom obilaska sa zamenikom Bogdanom Gugićem i Dragišom Danilovićem, predsednikom Saveta Mesne zajednice obišao radove na presvlačenju deonica u ovom selu.

Jedna od asfaltiranih deonica u Vidrovcu

U Vidrovcu je nedavno asfaltirana jedna od glavnih ulica u dužini od 700 metara, a vrednost radova iznosila je četiri miliona dinara.

Radi se i u timočkom delu opštine, u Crnomasnici, Aleksandrovcu i Veljkovu, a putari će uskoro sanirati neke od deonica u Popovici i Trnjanu. Nedavno su rekonstruisane deonice pojedinih seoskih ulica dobili i meštani Miloševa i Štubika.

U Miloševu je u asfaltiranje nekoliko deonica, u dužini od 680 metara, uloženo 3,6 miliona dinara. U ovom selu asfaltiran je i prilazni put ka Hramu “Sveti Vasilije Ostroški” u kojem predstoje i radovi na prepokrivanju krova i opšivanju limom.

Miloševo

U Štubiku su novim asfaltom presvučene dve ulice i prilazni put, u ukupnoj dužini od jednog kilometra.

„Odradili smo ono što nismo stigli prošle i ono što je dogovoreno za ovu godinu. Prošle godine je urađena priprema jednog dela ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova postavljanje asfalta je odloženo za ovu godinu. Radi se o dve ulice dužine 600 metara i 220 metara, i prilaz od sedamdesetak metara koji je bilo neophodno urediti i u čemu je i privatni preduzetnik  kome je na taj način olakšano obavljanje posla i sam učestvovao. Opština Negotin je ove radove finansirala u iznosu od 4,75 miliona dinara a meštanin sa 600.000 dinara“ , pojasnio je prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Nakon ovih sela radovi će, najavili su opštinski zvaničnici, biti nastavljeni  u Jabukovcu, gde su u toku pripreme za nove investicije u putnu infrastrukturu.